Skip to main content

Het aantal ouderen in Nederland neemt sterk toe en de berichtgeving rondom ouderen en de ouderenzorg is niet altijd positief. In dit unieke filmproject wil filmmaker Hans den Hartog juist deze positieve kant laten zien. Er is namelijk ook een groep ouderen op hogere leeftijd die nog vol passie werk, hobby en vrijwilligerswerk oppakken. Deze groep wordt niet altijd gezien, maar kan zeer betekenisvol voor de samenleving zijn. Advisaris steunt het unieke filmproject Old Passioned.

Vier opmerkelijke ouderen die maar niet van stoppen weten; zwemkampioene Marianne Maandonks (91), karateleraar Hans Harthoorn (74), naaktmodel Maria Vliegen (73) en goochelaar Wim van Dokkum (78), tevens verdienstelijk drummer in de Dixie Daddies. Ze doen hun werk vol overgave, met plezier en met een ongekende energie.

Thema’s als Nooit te oud, Durf je te laten zien, Blijf weerbaar en Zelfvertrouwen passeren de revue. Oud worden of zijn heeft ook zijn voordelen, vertelt onze 91-jarige zwemkampioene. Wat is hun geheim om zo fit, actief en ogenschijnlijk gelukkig te zijn? Hoe gaan ze om met tegenslagen in hun leven en welke boodschap hebben ze naar de almaar groter groeiende groep ouderen?

De film levert vooral een bijdrage aan een positieve berichtgeving rondom ouderen die vaak onderbelicht is.

Lengte: 28 minuten
Nederlands gesproken, niet ondertiteld
Een film van Hans den Hartog
www.OLDPASSIONEDdefilm.nl

Zie de website van Old Passioned voor de trailer van deze unieke film en de verschillende mogelijkheden voor het vertonen op eigen locatie.

In filmhuizen, theaters, buurthuizen en zorginstellingen worden filmvertoningen georganiseerd inclusief een nagesprek met de maker en waar mogelijk een bijzondere lokale gast. Hierdoor ontstaan levendige discussies waarin het publiek gedachtes, vragen, wensen en/of ideeën kunnen delen. Er wordt samengewerkt met diverse welzijns- of buurtorganisaties.