Er is de afgelopen jaren veel veranderd met betrekking tot de kostprijsberekening van de zorgprofielen in de gehandicaptenzorg. Dit heeft niet alleen geleid tot nieuwe tarieven, maar ook tot een gewijzigde genormeerde budgetstructuur. Deze genormeerde budgetstructuur kan u bruikbare inzichten verschaffen in de kostenverdeling binnen uw eigen organisatie.

Snel en volledig inzicht in uw budget op basis van de NZa norm Gehandicaptenzorg

Het Advisaris Budget Analyse Model geeft u inzicht in de budgetverdeling op basis van de NZa norm, u doorloopt hierbij drie eenvoudige stappen:

  1. Invullen van de parameters
  2. Invullen van de productie per zorgprofiel per locatie of afdeling
  3. Analyseren van de budgetverdeling

Zet vervolgens de eigen begroting af tegen de genormeerde budgetverdeling van de NZa voor inzicht in de eigen kostenstructuur. Bovendien geeft het model een genormeerde budgetverdeling per locatie of afdeling. Dit biedt u handvatten voor de interne kostenallocatie van bijvoorbeeld behandeldienst en dagbesteding. Zie het onderstaande stappenplan voor meer informatie.

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van het Advisaris Budget Analyse Model contact op met Charles van Kampen via 030 – 666 17 51 of mail Charles op info@advisaris.nl.