Skip to main content

Scenario-Strategie-ModelDe verdere decentralisering van de zorginkoop is in volle gang. Gemeenten, zorgkantoren en verzekeraars zijn volop in voorbereiding op de ‘nieuwe werkelijkheid in de langdurige zorg’. Het vergelijken en doorrekenen van integrale toekomstscenario’s is voor zorgorganisaties inmiddels een noodzaak om te komen tot een levensvatbare en gedragen strategie in deze dynamische tijd.

Integrale scenario’s
De participatiesamenleving biedt zorgorganisaties veel mogelijkheden voor nieuwe servicediensten. Ondernemerschap en product(ie)ontwikkeling zijn onontbeerlijk in de ‘nieuwe langdurige zorgwereld’. Gefundeerde scenario’s uit de Strategieplanner bieden een mooi startpunt voor het verkennen van de verschillende verdienmodellen.

“De Strategieplanner van Advisaris bood onze HEAD direct de essentiële duidelijkheid”

In de Strategieplanner vertrekt elk scenario vanuit de huidige setting en parameters van de instelling. Met de beleidsopties binnen elk scenario kunt u ‘aan de knoppen draaien’. U heeft de beschikking  over parameters zoals productiviteit, bezetting, ziekteverzuim, huurwaarde en huurpercentage. Een snelle vertaling vanuit de eigen herkenbare begroting in diverse views en het verkennen van nieuwe mogelijkheden in het aanbod van zorg en dienstverlening, maakt de Strategieplanner tot een onmisbaar instrument.

Direct helderheid
Of het nu gaat om visievorming, vitale discussies of een gefundeerde (her)positionering van de stichting, de Strategieplanner biedt ondersteuning aan zowel kleine als (middel)grote stichtingen. In slechts drie uur tijd is de Strategieplanner gevuld met eigen gegevens van het afgesloten jaar en de productie en begroting van het betreffende jaar.
Direct wordt het huidige beeld weerspiegeld van de stichting en de weergave per locatie of regio. Vervolgens kunt u met uw managementteam de discussie over de scenario’s starten en uitwerken.

Advisaris-Brochure-StrategieplannerUw Strategieplanner
De aanschafprijs van de Strategieplanner bedraagt €7.500 voor zorginstellingen tot en met 5 locaties met een omzet tot €10 miljoen. Voor zorginstellingen van 6 tot en met 10 locaties met een omzet tot €50 miljoen bedraagt de aanschafprijs €10.000. De aanschafprijs voor zorgorganisaties met meer dan 10 locaties bedraagt €15.000.

Het instrument wordt geleverd met een praktische training voor de controller, ondersteuning bij de initiële vulling en een beleidsmatige workshop voor het management. Voor 20% van de aanschafprijs per jaar ontvangt u service en onderhoud op de Strategieplanner om de toekomstbestendigheid van het instrument in deze dynamische tijd te garanderen.

Klik op onze brochure ‘Van mogelijke scenario’s tot strategische keuze’ voor meer praktische informatie over de Advisaris Strategieplanner. Neem voor meer informatie over onze dienstverlening contact op met Charles van Kampen via 030 – 666 1751 of mail naar info@advisaris.nl