Skip to main content

GRZ Scans

Een toekomstbestendige GRZ organisatie heeft een heldere structuur met duidelijke taken en verantwoordelijkheden. De aanwezigheid van een therapeutisch klimaat en de vereiste competenties van medewerkers zijn hierbij cruciaal. Dit alles wordt ondersteund door een complete en periodieke managementrapportage en een efficiënt lopend registratie en declaratieproces.

GRZ Quick Scan ‘No cure, no pay’

Dankzij jarenlange ervaring in de GRZ hebben we geconstateerd dat de revalidatie afdelingen in Nederland vaak moeite hebben om uit de rode cijfers te blijven, door allerlei oorzaken. Daarom hebben wij de GRZ Quick Scan ontwikkeld: Een evaluatie van jullie Geriatrische Revalidatie afdeling op basis van “no cure, no pay”!

Met de input vanuit jullie organisatie zorgen wij voor een data-analyse. Hieruit komen aandachtspunten waarmee direct aan de slag gegaan kan worden om de afdeling te optimaliseren. We koppelen onze resultaten en aanbevelingen terug middels een presentatie op locatie. En no cure, no pay? Je bent ons alleen €7.500 verschuldigd, als wij een verbeterpotentieel ontdekken groter dan €75.000.

De GRZ Scan zorgt voor inzicht in waar een toekomstbestendige GRZ organisatie aan moet voldoen!

GRZ Full Scan ‘Basis op orde’

Naast de GRZ Quick Scan, bieden wij ook een GRZ Full Scan. Deze Full Scan geeft niet alleen de inzichten die ook uit de Quick Scan komen, maar wordt aangevuld met benchmarkinformatie en een inventarisatie en beoordeling van de huidige werkprocessen op jullie GRZ afdelingen. Onder andere door middel van interviews met een aantal sleutelfiguren doorgronden we het proces. Dat geeft direct zicht op jullie verbeterpotentieel om de organisatie nog beter in te richten op de huidige situatie en toekomstige ontwikkelingen.

Ga via onderstaande buttons naar de aanpak van onze GRZ Scans.

GRZ DBC profielen & tarieven 2024

Download nu ons nieuwe overzicht met alle GRC DBC profielen en bakjes inclusief de tarieven voor zowel de klinische/ambulante CVA trajecten als de trajecten voor overige diagnosen.

Wenst u uw basis snel op orde met behulp van de GRZ Evaluatie? Of benieuwd naar onze overige onderstaande GRZ dienstverlening? Neem dan contact op met Charles van Kampen via 030 – 666 17 51 of mail Charles op info@advisaris.nl.

GRZ Formatiemodel 2024

Elk jaar wijzigen de beleidsregels en tarieven voor de Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) en zijn er nieuwe medewerkers werkzaam op de GRZ locaties. Met ons GRZ Formatiemodel 2024 bieden wij effectief instrument om de GRZ ook komend jaar haalbaar en betaalbaar te houden!

Jaarlijks staan de tarieven onder druk, deze zijn terug te voeren op het NZa Kostprijsonderzoek. Het kostprijsonderzoek heeft uiteraard ook gevolgen voor de bekostiging van behandel- en zorgformatie op de revalidatie afdelingen. Ook voor 2024 hebben wij ons GRZ Formatiemodel weer aangepast aan de nieuwe NZa kostprijzen en profielen, klik op onderstaande button voor meer informatie.

(Online) Workshop GRZ: De Basis

DBC profielinformatie, benodigde formatie, inzet van behandelpaden… op welke basis wordt het DBC bepaald en hoe kun je de aanwezige informatie gebruiken om te sturen? Na de (online) workshop ‘GRZ: De Basis’ zijn deze basisprincipes van de GRZ je helemaal duidelijk en kun je er in de praktijk direct mee aan de slag!

De workshop ‘GRZ: De Basis’ is gericht op alle medewerkers op een GRZ-afdeling (teamleiders, managers, behandelaren, controllers en klantbemiddelaren) die in één dagdeel meer grip willen krijgen op het werken met GRZ DBC’s. Deze workshop bieden wij aan op uw eigen locatie en kan aangepast worden aan uw eigen GRZ organisatie en wensen. Ook bieden wij regelmatig een open online versie van deze workshop aan.

Klik op onderstaande button voor meer informatie over onze (online) GRZ workshops en trainingen.